Awaz hittade Otterbäcken

Du är här:
Från Syrien, till Polen och till slut lilla Otterbäcken i Gullspångs kommun. Awaz Karim är äntligen där hon vill vara, i lugnet, i harmonin och med utsikt över vattnet.

Jag sökte det här jobbet och fick det, men sedan var det också ett ganska enkelt beslut för mig att fatta gällande flytten hit. Barnen är vuxna och de har sina egna liv vilket gjorde att det inte fanns något annat som kunde låsa mig till min gamla boendeort. Inför flytten ställde jag ett par frågor till mig själv.

Vill jag ha ett fridfullt fritidsliv? Vill jag kunna vara med och påverka utvecklingen i en kommun? Vill jag ha det ekonomiskt bra ställt, bo fint och samtidigt leva gott? Vill jag enbart bo dyrt eller vill jag bo men också leva?

Svaren på samtliga frågor var ganska klara. Gullspångs kommun kunde erbjuda samtliga. Jag har råd att shoppa, resa och bo fint, vilket man inte alltid har i större kommuner med tanke på bostadspriserna.

I första hand är det helt klart naturen. Jag köpte för inte längesedan ett vackert hus i Otterbäcken som jag trivs superbra i. Dessvärre missade jag sommaren i huset och det längtar jag till. Jag bor precis vid vattnet, så pass nära att jag kan dricka mitt morgonkaffe på verandan och kolla ut över sjön. Det här huset och dess läge är helt ovärderligt.

Det var nog framförallt känslan lugnet, harmonin i naturen och miljön och närheten till vattnet som fick mig att köpa huset. Sedan var det också riktigt billigt. Ett sådant hus, så pass nära till vattnet och i den miljön kan jag bara drömma om i andra större kommuner. Det måste jag nämna som en riktig stor konkurrensfördel för Gullspångs kommun.


Jag är inte riktigt för det här med att gå på stadens centrum och handla. Jag älskar att shoppa men det kan jag göra på nätet hemifrån, precis som alla andra gör nuförtiden. De tillfällen när jag behöver handla mat åker jag in till Gullspång, vilket är nära och bekvämt. Jag vill även påstå att det är ett tryggt samhälle och jag känner mig alltid trygg när jag är ute och promenerar. Människorna jag stöter på ute är alltid vänliga och hälsar när de går förbi.

Absolut. Jag har bott i större städer och kände mig ofta ensam eftersom jag inte lärde känna mina grannar. Här har jag lärt känna mina grannar efter tre veckor. Jag fick en blomma av en granne när jag flyttade in, en annan granne bjöd på kaffe och frågade om jag behövde hjälp med något när jag packade upp i huset, vilket gjort att jag känt mig välkommen.

Just nu håller jag på att fixa med huset, tapetsera och allt annat som hör till för att fräscha upp det invändiga. När jag inte håller på med huset så tar jag gärna långa promenader, yogar, eller läser en bok. Jag är inte aktiv i föreningslivet ännu men jag har sett att det är ett rikt föreningsliv. Jag vill helst inte vara bunden till särskilda tider på min fritid och därför håller jag mig aktiv på egen hand.

Jag tycker att Otterbäcken, eller Gullspångs kommun överlag är ett perfekt ställe att växa upp i. Hade jag haft små barn nu hade jag velat att de skulle växa upp här, det är ett tryggt samhälle där samtliga ser efter varandra. Sedan har vi återigen enkelheten i kommunen, och den vackra miljön naturligtvis. Jag har det toppen verkligen och det finns mer möjligheter än vad man tror i första taget. Samtidigt har Gullspångs kommun ett fint strategiskt läge med förbindelser till Karlstad, Örebro, Mariestad och Skövde, som samtliga är inom en timmes resa.