Lisas berättelse

Du är här:
Lisas berättelse om livet i Gullspångs kommun

Efter att ha bott största delen av mitt liv utomlands, har jag landat för gott i denna fantastiska del av världen. Storstäderna runt i världen välkomnar oss med öppna armar när vi kommer på besök, men nu bor vi på landsbygden, med lugnet som omger oss varje dag.

Restaurangerna, teatrarna, och caféerna besöker vi när vi känner behovet; och inte tvärt om – som vi gjort hittills. Innan bodde vi mitt i en av världens mest omtalade och fantastiska städer, och när vi var lediga kom vi hit, till Södra Råda i Gullspångs kommun, i full fart och stannade så länge vi kunde. Även storstaden med dess olika spännande utbud har sin vardag som man kanske inte utnyttjar till fullo – och varför inte leva med naturen och ändra på prioriteringslistan och känna att ”the basics” verkligen är nummer ett? Vi bestämde oss för att flytta hit för gott.

Naturens alla härliga egenskaper med dess förändringar och skiftningar under årets gång är helt enkelt ett under. Att kunna uppleva detta, samtidigt som man är omgiven av vänliga och hjälpsamma grannar och vänner som man kan dela sina skratt och känslor med, gör att man fyller vardagen med positiv energi, utan all stress som en stad naturligtvis erbjuder.

Att ha två av världens vackraste sjöar på cykelavstånd, olika städer som erbjuder i princip allt, och dessutom Nordens storstad några timmar bort, är ganska perfekt faktiskt. Även om man bor i en av Europas stora, balla och omtalade städer reser man en timma hit både till arbetet, eller till shopping och evenemang. Men här bor vi i lugnet, tystnaden, renligheten – och inte i bullret, smutsen och stressen.

Våra döttrar trivs otroligt bra med sin tillvaro och sina nya rutiner, skolan och landsbygden har tagit fram lugnet och empatin hos vår yngsta. Och det behövde hon för att visa vem hon egentligen är. Tonåringar drar sig naturligt till stadslivet med dess utbud, men även vår äldsta känner att det finns ett lugn i vardagen som är så mycket värt eftersom vi lever i en tid där vi drabbas av media och ett så snabbt tankesätt i och med nutidens kommunikationskanaler. Hon hittar till storstaden och utnyttjar båda sidor lyckligtvis. Och tyvärr är det ju inte bara barn som drabbas av vår tids stress, men de flesta av oss vuxna likaså. Så varför inte ändra på de fysiska faktorerna om man kan?

Att kunna gå upp på morgonen och ta en springrunda i naturen med Charlie (vår hundvalp) utan att se en enda människa, och bara ta in energin i kroppen känns helt underbart. Sedan kan dagen börja med arbetet samt alla våra vardagliga problemlösningar. Vi lever bara en gång, så varför inte omge sig av en vacker natur, härliga människor, och en infrastruktur som fungerar alldeles utmärkt.

Har du mer frågor eller funderingar så tveka inte att maila mig. Jag berättar gärna mer.

Lisa Magnusson
E-post: lisa.magnusson@icloud.com