Lantligt men nära till allt

Du är här:

Gullspångs kommun består av de tre tätorter Otterbäcken, Gullspång och Hova och de mindre samhällena Gårdsjö och Skagersvik. Mellan orterna är det som längst ungefär två mil. I vår kommun samsas 16 invånare på varje kvadratkilometer. Här finns gärna plats för några fler. Idag är vi 5200 glada individer som trivs och umgås. Norr om kommunen hittar vi Kristinehamn och söderut tar Mariestad vid. I öster övergår kommunens vackra natur i Tivedens nationalpark.

Prisvärt boende i fin miljö

I Gullspångs kommun har du en rimlig boendekostnad, du får helt enkelt mer för pengarna här än på många andra platser. Dessutom strävar vi efter att erbjuda fina lägen, sjönära och vacker landsbygd.

Rikt förenings- och näringsliv

För dig som väljer att bosätta dig i kommunen finns både många jobbmöjligheter hos våra företag och fritidsaktiviteter hos våra många föreningar. Här är vi värna om gemenskap och utvecklar tillsammans kommunen.

Bredband för ett flexibelt arbete

Täckningsgraden i kommunen är nästan 100 procent och den som vill kan ansluta sig. Här kan du bo på landet men jobba mot New York, Stockholm eller Mariestad. Många av oss som bor här arbetar delvis eller heltid på distans.

GULLSPÅNG

Den traditionella bruksorten med fin företagaranda.

Du möts av människor med känsla och närvaro i bygden. Gullspångsbon trivs hemma och kommer alltid tillbaka. Den fina allaktivitetshallen visar att eldsjälar tillsammans kan åstadkomma storverk.

OTTERBÄCKEN

Det natursköna området som sluttar ner mot Vänern.

Här finns en oputsad pärla som är under utveckling. De som åker hit åker inte härifrån. Många som idag bor i Otterbäcken har en gång i tiden haft sommarställe eller besökt campingen och sedan hittat tillbaka hit.

HOVA

Entreprenörsandan är påtaglig, här flödar företagsamheten och föreningslivet är rikt.

Här finns många drivna människor som tillsammans skapar en kreativ miljö att bo och jobba i. Hela bygden är involverad när Hova riddarvecka äger rum i juli varje år.