Supersurf på landet

- Lantligt men nära till allt
Två män och en kvinna som fikar på en brygga

Gullspångs kommun består av tre tätorter. Mellan Otterbäcken, Gullspång och Hova är det som längst ungefär två mil. I vår kommun samsas 16 invånare på varje kvadratkilometer. Här finns gärna plats för några fler. Idag är vi 5200 glada individer som trivs och umgås. Norr om kommunen hittar vi Kristinehamn och söderut tar Mariestad vid. I öster övergår kommunens vackra natur i Tivedens nationalpark.

Gullspångs kommun
Karta som visar bland annat Otterbäckens, Gullspångs och Hova placering i förhållande till andra närliggande städer

Prisvärt boende i fin miljö

I Gullspångs kommun har du en rimlig boendekostnad, du får helt enkelt mer för pengarna här än på många andra platser. Dessutom strävar vi efter att erbjuda fina lägen, sjönära och vacker landsbygd. Trots en bra plats att bo på vill du säkert resa en del. Det ska familjekassan räcka till.

Bredband till alla

Stadsnätet och kommunens föreningar har sett till att utbyggnaden av fiber är fantastisk. Täckningsgraden i kommunen är nästan 100 procent och den som vill kan ansluta sig. Här kan du bo på landet men jobba mot New York, Stockholm eller Mariestad.

Pendlande nybyggare

Vi exploaterar två nya bostadsområden med lediga tomter. Huset blir din egen design och uppfyller dina drömmar. Med närheten till E20 och riksväg 26 tar du dig snabbt till närliggande större städer så som Kristinehamn, Mariestad, Skövde och Örebro. Lantligt med storstadspuls helt enkelt.

GULLSPÅNG
Flygbild över Gullspång
GULLSPÅNG

Den traditionella bruksorten med fin företagaranda.

Du möts av människor med känsla och närvaro i bygden. Gullspångsbon trivs hemma och kommer alltid tillbaka. Den fina allaktivitetshallen visar att eldsjälar tillsammans kan åstadkomma storverk.

OTTERBÄCKEN
Flygbild över Otterbäcken
OTTERBÄCKEN

Det natursköna området som sluttar ner mot Vänern.

Här finns en oputsad pärla som är under utveckling. De som åker hit åker inte härifrån. Många som idag bor i Otterbäcken har en gång i tiden haft sommarställe eller besökt campingen och sedan hittat tillbaka hit.

HOVA
Flygbild över Hova
HOVA

Entreprenörsandan är påtaglig, här flödar företagsamheten och föreningslivet är rikt.

Här finns många drivna människor som tillsammans skapar en kreativ miljö att bo och jobba i. Hela bygden är involverad när Hova riddarvecka äger rum i juli varje år.