Malin från Otterbäcken

Du är här:
Malin berättar om vad livskvalité betyder för henne och förklarar varför hon valt att bo i Otterbäcken.

Jag är 34 år och är uppvuxen i Otterbäcken. Jag bor i ett hus, tillsammans med min 13-åriga dotter och mina tre hundar. På fritiden tränar jag mycket, framförallt crossfit, boxning och kickboxning. Jag är dessutom aktiv i flera av våra föreningar i Gullspångs kommun. Jag arbetar som projektledare på Arbetsmarknadsenheten i ett projekt som heter Mentorskap 3.0, där jag ska föra samman nyanlända arbetstagarkandidater med arbetsgivare.

Jag har alltid bott här och jag har egentligen aldrig funderat på att flytta. Allt som jag behöver eller är intresserad av finns här, eller i närheten, framförallt familjen. När det är på det viset finns det ingen anledning att flytta.

Det är dessutom barnvänligt vilket det inte alltid är på större orter. Här kan du ge dina barn en trygg och fin uppväxt, du får en fin relation till skolorna de går på och kan egentligen erbjuda barnen allt de behöver i sin uppväxt. Jag har aldrig behövt vara orolig för att något ska hända barnen.

Det är helt klart vattnet och naturen men även gemenskapen. Jag gillar lugn och ro och det får jag här. En helt vanlig dag kan jag packa matsäcken och gå ner till stranden eller bryggan för att äta.

Jag kan även ta båten ut till någon av våra öar, stanna till och grilla och bada i solnedgången. Jag har också alltid nära till naturen, där jag kan koppla bort och gå långa promenader med mina hundar.

Själv brinner jag för idrott och föreningslivet och därför skulle jag själv söka mig till Gullspångs kommun. Det finns ett rikt föreningsliv och sedan är också föreningslivet nyckeln till social gemenskap. På så sätt kommer du som flyttar hit in i samhället och gemenskapen relativt fort och lär känna människor som du sedan kan umgås med.

Utöver föreningslivet finns det tillgång och närhet till vattnet, fina skolor med duktig personal och närhet till omkringliggande städer. bara för att nämna några saker. Gillar du ett naturnära liv så är detta definitivt en kommun för dig. Sedan får jag inte glömma den ekonomiska aspekten och det faktum att du kan hitta ditt drömboende för en överkomlig och billig peng. Det kan låta klyschigt men man får verkligen mer valuta för pengarna.